Terry Madison

С тъга в сърцата ви съобщаваме, че днес душата на обичната и скъпа за всички ни Тери Медисън се отправи на пътеществие в Царството Абха.

Още...

Новини

НАЦИОНАЛЕН ДУХОВЕН СЪВЕТ НА БАХАИТЕ В БЪЛГАРИЯ

NATIONAL SPIRITUAL ASSEMBLY OF THE BAHÁ'ÍS OF BULGARIA

П.К. 48, 1618 София; Teл.: +359 /2/ 955 58 33; +359889862211

Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите www.bahai.bg

20.02.2019

 

С тъга в сърцата ви съобщаваме, че днес душата на обичната и скъпа за всички ни Тери Медисън се отправи на пътеществие в Царството Абха.

Светлината, която разпръскваше, обичта, с която ни даряваше, радостта, с която ни заливаше ще липсват на всеки един от нас.

Благословията 28 години да бъде част от нашата общност и с плам да служи на обичната ни Вяра ще гори дълбоко в сърцата ни. Отдадеността на делото в нейния земен път неотменно остави трайна следа в изграждането на българската общност. Тя служи до последния си дъх, преподавайки Вярата и като член на Националния духовен съвет на бахаите в България.

Молитвите ни са отправени за теб, нека Божията обич озарява вечния ти път,

 

О Господи! О, Ти, Чиято милост обхваща всички, Чието опрощение е ненадминато, Чието великодушие е несравнимо, Чието снизхождение и щедрост обгръщат всички, Чиято милост разлива своята светлина по целия свят! О, Преславни Господи! Умолявам Те горещо със сълзи на очи, да обърнеш милостивия Си поглед към Твоята слугиня, която се е възнесла при Теб. Премени я с робата на Твоето милосърдие, сияеща с накитите на небесния Рай и като я приютиш под дървото на Твоята единственост, озари лика й със светлината на Твоята милост и състрадание.

Надари Твоята небесна слугиня, о, Господи, със Своите благоухания, лъхащи от духа на Твоето опрощение. Нека да живее в блажени покои, изцери мъката й с балсама на единението с Теб и ако е волята Ти, позволи й да влезе в Твоя свещен Рай. Нека един по един ангелите на Твоята нежна грижовност се спуснат над нея и я приюти под Твоето благословено дърво. Ти наистина си Всеопрощаващият, Най-Великодушният, Прещедрият.

Абдул Баха

 

Погребалната церемония ще се състои в събота, 23.02.2019, от 10:00 часа в Новите гробища в Банкя.

 

Националния духовен съвет на бахаите в България

 

 

Това е писмото, което ни е оставила адресирано до бахайската общност в България.

"Вестител на радостта"

Пиша това писмо докато съм все още в добро здраве и с желанието то да бъде изпратено до Бахайската общност след смъртта ми.

 


Скъпи Приятели,

ТОЛКОВА съм благодарна, че имах възможността дълги години да служа в България и, ако мога, ще продължа да го правя и от Царството Абха.
Бих искала да споделя някои неща с Бахайската общност и използвам възможността да го направя след смъртта си.

Имах привилегията и голямата чест да живея и да служа в България дълги години - и затова не изпитвам разделение - чувствам се българка. С много любов и признателност живях и служих тук сред много близки приятели. И най-вече, както и вие самите, съм благодарна, че открих Бахаулла и съм щастлива, че Той ме напътства за това да бъда пионер тук.

 

Бих искала да споделя с вас някои от любимите си Бахайски цитати и своите коментари към тях.

 

Добри дела, извършени в мое име"

Такива дела ще имат въздействие върху душата в следващите светове и, както Абдул Баха казва, могат дори „да бъдат причина за помилването, опрощението и напредъка й в Божественото Царство."

 

Проекти за преподаване и дейности в България, проведени в мое име, биха донесли голямо щастие и напредък на душата ми и заедно с това ще обогатят нашата българска общност.

Надявам се и книгата „Teaching" на Нейтън Рутстайн да бъде преведена и разпространена. Тя е истинско богатство и прекрасно съкровище, с което можем да преподаваме!

Добродетели

Абдул Баха ни казва: „Разкрий и разгърни добродетелите, които Си заложил и скрил в тези човешки реалности..."

Коментарът ми: Тези, които се стараят да развият това сами и да помогнат и на други да проявяват своите добродетели - деца или възрастни, трябва да бъдат насърчавани, тъй като това е важна част от бахайската Вяра, и следва да бъде почитано като такова.

 

Бахаулла: Целта на единия истински Бог в това да прояви Себе Си, е да призове цялото човечество към истинност и искреност, набожност и довереност, смирение и подчинение на Волята на Бог, непоколебимост и добрина, праведност и мъдрост. Неговата цел е да премени всеки човек с мантията на светия характер и да го окичи с украшенията на светите и добри дела. (Избрано от Писанията на Бахаулла, раздел 137)

Съветвайте се едни с други.

Бахаулла ясно ни заявява, че консултацията не се отнася само до Бахайската Администрация, а също и до нашите семейства и приятели. Тя е ДАР и трябва да бъде използвана в наша полза. В живота ми бе толкова полезно да мога да се консултирам с приятели!

Нужно е да се съветвате помежду си за всички неща. На този въпрос трябва да отделиш особено внимание, за да може консултацията да бъде спазвана от всички. Намерението, което бе разкрито от Перото на Най-Възвишения, бе консултациите да се провеждат сред приятелите, тъй като те винаги са били и ще продължат да бъдат причина за осъзнаване и пробуждане и източник на добро и благополучие." (Бахаулла, от Послание, преведено от персийски език)

 

Молбата ми е „Teaching" на Нейтън Рутстайн да бъде преведена и разпространена - истинско удоволствие е да се чете и заедно с това насърчава преподаването по начини, които са прости и естествени! Лесно и интересно четиво!

 

С най-дълбока любов и признателност,
Тери Медисън