Новини

Световен ден на религията

ПОКАНА / Световен ден на религията

Национален дом на науката и техниката, ул. Раковски 108   

19 януари, неделя, 16:00 - 18:00 ч.


Светът е избрал третата седмица от януари, за да отпразнува единството на световните религиозни традиции.

Българската бахайска общност ви кани в Националния дом на науката и техниката, където последователи на юдаизма, християнството, исляма, хиндуизма, будизма, бахайската вяра и други духовни традиции ще споделят зрънце от мъдростта и добродетелите на своята Вяра, съпътствани от музика, поезия и танци.

Вярваме, че това събитие ще даде възможност да разпознаем единството в многообразието на световните религиозни традиции и да се запознаем и споделим празника с последователи на познати и непознати за нас духовни пътища.

Поканата е отправена към изповядващите различни религии, към посветените на науката, към тези, които все още търсят своя духовен път, към тези, които смятат, че са го открили извън познатите ни духовни практики, към тези, които не вярват в познатите ни текстове, към тези, които биха искали да научат повече за тях и да се срещнат с букет от духовни вярвания.

Нека на този ден направим една крачка към това духовните пътища да намерят общата си цел - а именно духовният и материален напредък на човечеството и установяването на единство и мир по света.
  

___1.png
___2.png